Kémény, kéménybélelés probléma, akkor válaszon MINKET időt és pénz takarít meg!!!


óra

De ha már sokkot kapott és nem sokára mentőidegösszeomlást kapna. Feladott minden reményt az építő ipari szakemberekben, utolsó ként még próbáljon meg minket higgye el kellemesen fog csalódni. Pénz
angel Egy csapásra eltűntetjük kémény, kéménybélelés gondjait, hívjon minket!
horgony

Itt lehorgonyozhat, nyugodtan már nem kell tovább keresni meg találta önnek legfelelőbb kémény, kéménybélelés kivitelezőt!

Telefon

levél

kiszállunk

Gyorsan hívja kolleganőnket bizalommal vagy írjon e-mailt. A körülbelüli árajánlathoz szükség van a  készülék (gáz- és vegyes tüzelésű kazán, kandalló stb.)  pontos adatira és kérem szkennelje be az épület, ház terv rajzát!!!

Telefonon leegyeztetet, időpontban ingyenesen kiszállunk, a kémény problémát felmérjük, ha kell, kamerázzuk a kémény kürtöt, szakszerű tanácsot adunk önnek.

árajánlat

HázPénz

E-mailben árajánlatot adunk, ami tartalmazza kémény, kéménybélelés munkadíj+kémény anyag+kéményseprő szakvéleményt áraink nettóban értendőek. ÖN még mindig nem fizet! Megegyezés után a munkát  kivitelezzük, nem kérünk kémény anyagra előleget.

A megbeszélt időpontba kivitelezzük a kémény, kéménybélelést, a munkaterületet tisztán át adjuk és elhagyjuk, elszámolunk és ÖN ekkor fog fizetni az árajánlatban elfogadott összeget utólag nem találunk ki pluszköltségeket.

Kéményseprő szakvélemény

A kéményseprő szakvélemény 72 órán belül kivisszük. A munkadíj utalása esetén a számlánkra, beérkezés után kivisszük a kéményseprő szakvéleményt.

Tovább ajánljon Kérem, ajánljon ismerőseinek, ha tetszet az oldalunk vagy már kiviteleztünk önnek kéményt.

A jól megválasztott kémény, kéménybélelés Kémény

A jól megválasztott kémény, kéménybélelés  
jövőbe tekintő tervezés - a fűtési rendszerrel összehangolt - energiatakarékos
A köztudatban kevésbé tudatosult, hogy fűtés és a kémény egy szív és egy lélek!

A jól megválasztott kémény optimális kiegészítője a fűtőberendezésnek ahhoz, hogy az környezet-kímélően és energiatakarékosan működjön.

Mivel a kémény - általában - a pincéből indul és az egész házon átvezet, ezért az utólagos építészeti változtatások, módosítások nehézkesek, drágák és bosszúsággal is járnak.

Éppen ezért a kémény létesítését, rendszerét, kialakítását jól át kell gondolni és körültekintően kell megtervezni!

A kéményre is igaz "Három a magyar igazság", ahogyan a szólás-mondás tartja.

Ez a kéményseprő tanácsai között, kémények vonatkozásában is igaz.

A kémény, kéménybélelés kapcsolatban gondolkodjon hosszú távra!

Ezért családi házához célszerűen legalább "három" kéményt terveztessen, kiviteleztessen!

Egy főkéményt a tényleges fűtési- melegvíz-ellátási rendszerhez, egy lakószobai kéményt egyedi szilárdtüzelésű fűtőberendezéshez (mint pl. kandalló, cserépkályha, kemence, stb.) mely egyben biztosítja - bármilyen előre nem látható probléma (pl. gáz-, vagy áramkimaradás) - esetén a tartalékfűtés kéményét és még egy kéményt az előrelátás miatt.

Ez utóbbi egy esetleges későbbi igényt elégíthet ki, mint például a tetőtér beépítés, szauna-létesítés, vagy egy további pincerész más irányú kialakítása, stb.

E hármas megoldás biztonságot nyújt Önnek!

Három kéménnyel megőrzi a teljes cselekvési szabadságát!

Ajánlatos központi fűtéses vagy táv hővel fűtött lakóépületnél is minden lakás esetében e meggondolás alapján tervezni!

Ezzel minden ott lakó családnak - legyen akár bérlakása, akár saját tulajdonú lakása - lehetősége nyílik egy "előre nem várt helyzet" esetén, független saját fűtés alkalmazására is.
Milyen a jól megválasztott kémény?

Az Ön kéményválasztását több tényező is befolyásolja.

A legfontosabbak:
- a tüzelőanyag, amivel fűteni kíván,
- a kályha, vagy kazán fajtája, típusa, hő teljesítménye,
- a távozó füstgáz, égéstermék hőmérséklete.

A tervező e jellemzők gondos tanulmányozása, valamint a szükséges számítások elvégzése után tud Önnek javaslatot tenni a legmegfelelőbb kémény, vagy kémények megválasztására, mind típus, mind méret vonatkozásában.

Gondoljon csak bele, ha Ön szénnel fűt a füstgáz hőmérséklete elérheti a 200-250°C-ot és ez egész más követelményeket támaszt a kémény minőségével és fajtájával szemben, mint mikor gáztüzelésű égéshő-kazánt (kondenzációs kazánt) kíván alkalmazni, melynél az égéstermék hőmérséklete csupán 40°C és ráadásul a kéményből üzemeltetés alatt folyamatosan csurog a kondenzátum-folyadék. Ezért van szükség a kéménybélelés testre és a kondenzvíz elvezetésére.

A korszerű kémény, kéménybélelés legyen:

- a mai modern fűtési technológiának megfelelő,
- tűzbiztos,
- füst tömör,
- hőszigetelt,
- saválló
- hosszú élettartamú,
- ha kell koromkiégetésnek ellenálló,
- egyszerűen, hibamentesen kivitelezhető,

de mindenek előtt nedvességre érzéketlen, hogy elkerüljük a belső lecsapódás során keletkezett kondenzátum okozta átnedvesedést és az ebből eredő állagromlást.

Az ilyen kémény, kéménybélelés évtizedeken át megbízhatóan fog működni.

Az Ön kémény szakembere garantálja, hogy optimális kéményrendszer megválasztása esetén több mint 5% energia-megtakarítás érhető el!

Az Ön kémény szakembere szívesen ad Önnek vagy a háza tervezőjének tanácsot a kémény, kéménybélelés megválasztásához.

Ha Ön már évek óta kéményhasználó és kéményébe új típusú tüzelőberendezést kíván csatlakoztatni, vagy ha Ön a kéményén állagromlást, károkat (repedések, vizes barnás-fekete foltok, stb.) észlel, éppen itt az ideje, hogy cselekedjen és tanácsot kérjen kémény szakembertől!
Miképpen kell a károsodott kéményt felújítani, illetve az újonnan választott kazánjához megfelelően illeszteni, a biztonság teljes körű figyelembevételével.

Telefon

Hívjon kéménybélelés és kéményszerelés, szaktanács adás:

Bojó Katalin Tel.: 06(30)629-7291

És azt tudta, hogy a kémények eldugulásáért elsősorban mi, lakók vagyunk a felelősek? És mit szól ahhoz, hogy Budapesten hetvenezer kémény lehet életveszélyes, ha nem újítják fel pár éven belül?

Méreg és ellenszer

Hiába élünk a XXI. században, Európa szívében, mégis évente több ember fullad meg saját, vagy bérelt lakásában, a kéményből visszaáramló szén-monoxid gáz miatt. Tavaly négyen haltak meg így Budapesten, de teljesen pontos, országos adatok nincsenek. Angliában évi kétszáz halálesetről tudnak, amit a szén-monoxid, illetve a rossz szellőzés okoz, a francia statisztikák szerint Párizsban évente kétszázötven embert öl meg a csendes gyilkosnak is nevezett gáz.

Az észrevétlen halál egy újfajta fűtőanyag, nevezetesen a gáz elterjedésével jelent meg. Korábban a szén-, olaj-, vagy fatüzelésű kazánoknál azonnal kiderült, ha a kémény eldugult, ugyanis sűrű füst borította el a lakást. Kéményseprés, festés és mehetett minden tovább. A gáz égéstermékének viszont nincs se szaga, se színe, de nagyon mérgező: a szén-monoxid (CO) a véráramba kerülve megköti az oxigén szállítását végző vörösvérsejteket, és a szervezet megfullad.

Másik lényeges különbség, hogy míg a szilárd és folyékony fűtőanyagok füstje meleg, a gázé jóval hűvösebb, ezért könnyen kicsapódik belőle a víz. A vígőzben oldott anyagok miatt a párás füst savas kémhatású, ezért marja a kémény falát. A korábban épült füst-csövek téglából vagy betonból készültek. A vizes-savas füst viszont feloldja a kötőanyagot, és roncsolja a téglákat is. A kémények gyors elhasználódásának, illetve öregedésének tehát a kiáramló gáz összetételének megváltozása a fő oka.

A roncsolódás ellen a kéménybélelés, vagy az új kémény építése jelent megoldás, de ez utóbbi nyilván csak legvégső esetben jöhet szóba. A kéménybélelésnél általában egy saválló csövet vezetnek a kémény körtőjébe és a kazán füstkiömlőjéhez illesztik. Az alumínium kéménybélelés, acél kéménybélelés vagy műanyagcső kéménybélelés évtizedekig óvja a kémény belsejét, de nem örökké, ezért néha ezeket is cserélni kell.

A legújabb kéménybélelési technológia egy magyar szabadalom a FuranFlex, avagy furán gyanta. Ez az anyag egy hőre keményedő műszálas gyanta, ami ballonként felfújható és így tökéletesen felveszi a kémény belső formáját. Savakkal és lúgokkal szemben ellenálló, egy darabból készül, ezért rések sincsenek rajta, és bontás nélkül beépíthető. A műanyag bélés drágább ugyan, mint az alumíniumcsöves megoldás, de olcsóbb, mint a saválló acéllal bélelt kémény. A műgyantás kéménybélés, a fém csövekhez hasonlóan, biztonsággal alkalmazható a gyűjtőkéményeknél is.


Budapesten 1.020.000, azaz egymillió-húszezer kémény van, és a kéményseprők adatai szerint ebből mintegy hetvenezer az, amelyik balesetveszélyes. A kémények állapotát ellenőrző FÖKÉTÜSZ szerint ez azt jelenti, hogy potenciálisan ennyi családot fenyegethet a dugulással járó fulladás. A kötelező közszolgáltatást végző kéményseprők évente egyszer az összes olyan lakást megvizsgálják, ahova beengedik őket.


Kéményseprő tanács az is, hogy a kémények mellett a kazánokat, kályhákat és konvektorokat is ellenőriztessük évente, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokkal fűt a berendezés. A koszos, elzáródott kazán nem csak balesetveszélyes, hanem gazdaságtalan is.

A kémények, kéménybélelés rendszeres ellenőrzése mellett extra biztonságot jelenthet, ha füst-, illetve szén-monoxid érzékelőt szerelünk a lakásba. Szén-monoxid szonda általában egy kisméretű doboz, ami nagyon hangosan szirénázik, ha a nem kívánt gáz jelenlétét érzékeli a levegőben. Ha van CO-detektor a lakásában és sípolni kezd, akkor a következőket tegye, ebben a sorrendben: nyissa ki az összes ablakot, zárja el a gázcsapot, menjen ki a lakásból, hívja a tűzoltókat, és ha szédül, akkor a mentőket is.


Gyorsan hívja kolleganőnket bizalommal vagy írjon e-mailt. A körülbelüli árajánlathoz szükség van a  készülék (gáz- és vegyes tüzelésű kazán, kandalló stb.)  pontos adatira és kérem szkennelje be az épület, ház terv rajzát!!!

Honlapkészítés Systech Global Kft.